AUDIOFOCUS


quality without compromises

with a high return on investment


Over AUDIOFOCUS

Passie

AUDIOFOCUS streeft er naar om wereldwijd de wijze van geluidsweergave te verbeteren door een alternatief te bieden voor top merken. AUDIOFOCUS bevindt zich in het zelfde segment als andere top merken, maar dan met een redelijke prijs en een hogere winst uit investering. Ons team is altijd bereikbaar om u te ondersteunen met alle nodige informatie voor elk soort project, zodat u in staat bent om een optimale keuze te maken uit alle AUDIOFOCUS producten voor elke vorm van geluidsversterking. Om onze kennis over het gebruik van AUDIOFOCUS systemen te delen met onze klanten houden wij regelmatig hands-on training sessies en lezingen. Deze worden zowel lokaal (in de fabriek) als internationaal georganiseerd, en zijn er op gericht om onze partners meer vertrouwen te geven in het werken met AUDIOFOCUS systemen. Dit stelt u in staat om keer op keer weer kwaliteit te leveren.

Ontwikkeling

Het basisprincipe van de AUDIOFOCUS filosofie is het maken van compromisloze geluidssystemen. Kijkende naar langdurige betrouwbaarheid, prestatie en kwaliteit; de details die het verschil maken.

Elk product is een grondige prototype test doorgaan in onze fabriek, hierbij wordt onder andere getest in onze sloop kamer waar extreme omstandigheden kunnen worden nagebootst, denk bijvoorbeeld aan een test met een omgevingstemperatuur van 50˚C en direct zonlicht. Nadat een systeem getest is gaat deze eerst de beta-test fase in. Hierbij worden de systemen regelmatig ingezet in het werkveld, waaruit wij vaak goede feedback ontvangen over verbeteringen die we kunnen maken aan het systeem. Hierna is een systeem voor 90% klaar en wordt hij opnieuw de sloop kamer in gestuurd om zijn limieten te testen. In de laatste, fine tuning, fase wordt het product markt klaar gemaakt. Hierna volgt nog 1 test in het werkveld, waarna het systeem klaar is voor de verkoop.

Technologie

Het zwakste onderdeel van de meeste drivers is de spreekspoel, welke veel energie moet verwerken.

Na nauwkeurig onderzoek naar de efficiëntie van drivers, hebben we besloten om ons eigen beschermingssysteem te ontwikkelen. Zo is het Proportional Protection System (PPS) ontstaan. Een belangrijk verschil tussen PPS en de beveiligingssystemen van concurrenten is  dat PPS op een nauwlijks merkbare en efficiente manier werkt. Dit zonder dat het nodig is om componenten te vervangen. Daarnaast past PPS precies bij de thermische eigenschappen van de driver.

Productie

Vanaf de start zijn onze filosofie en objectieven er op gefocust om geluidssystemen te ontwikkelen voor professionals door een richtlijn in gedachten te houden - ontwikkel & produceer in België  en maak alleen gebruik van Europese componenten om langdurige kwaliteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid te kunnen garanderen.

Vandaag de dag is dit alles nog steeds van toepassing. Om zeker te zijn van een snelle reactie op de aanwezige vraag en om te zorgen voor een optimaal productie proces hebben we alle fases van de productie onder een dak gebracht, hierbij maken we gebruik van de nieuwste generatie CNC machines. Tijdens een strenge kwaliteits controle worden o.a. assemblage, afwerking, spuit werk en component plaatsing grondig getoetst voordat een speaker verpakt wordt.

Onderzoek

Om een project te starten heb je diepgaande kennis, ervaring en de ondersteuning van ontwikkelingssoftware nodig; welke wij allen zien als R&D tools.

AUDIOFOCUS gebruikt sinds de start van het bedrijf CAD simulaties bij nieuwe projecten en het ontwikkelen van prototypes om theorieën te kunnen bewijzen.

Momenteel gebruiken we software voor de ontwikkeling van electronica, 2D en 3D teken software, verschillende soorten laboratorium software voor het meten van onder andere vervorming, spl, fase, en alle fysieke data. Alles om onze projecten te verbeteren en een eindproduct zonder compromissen te ontwikkelen.

 

Luidsprekers

Ondanks dat onze luidsprekers zijn ingedeeld in product series betekent dit niet dat een goedkopere serie slechter is. Natuurlijk zit er verschil tussen, maar u kunt het verschil voornamelijk merken aan de maximaal haalbare SPL en afwerking van de luidspreker. We hebben het dus niet over slechter of beter, maar over inzetbaar voor evenementen van verschillend formaat of met een ander soort weer te geven bron. Hieronder kunt u onze series vinden van klein naar groot. 


- VENU

- FRX (HQ)

- CM (monitor)

- ARES 8 (HQ)

- ARES 12i

- MT 

- 

- FiX (weatherized)

Zo is AUDIOFOCUS ontstaan (Engels)

Dear Friends,When starting my first design and development of loudspeaker about 15 years ago in a small workshop, I would have never imagined it would evolve into industrial production of wide range of speakers present in dozens of countries on five continents.

We’ve gone trough great challenges to achieve ambitious goals and here we are, so let me explain how it all started.

Our story began in early 90’s when I was 12 year-old boy passionate for sound and music. Starting with guitar lessons and DJ animation for events, I got a strong feeling for music and accumulated knowledge about deepness of sound quality.

 

Burning with enthusiasm and being self-educated I started to learn and undesrtand how it works and began to build my first acoustic cabinet with eletronics at the age of 17. That encouraged me to deepen my knowledge by studying electronics and then electromechanic industrial engineering, meanwhile pursuing my passion for music at the mixing desk on gigs.

Using self-made speakers and amps I gained plenty of valuable and relevant experience for a professional. Useful feedback from rental industry regarding my own ideas on design, development, performances of reliable professional and powerful sound systems boost me to move forward in creating my own brand.

Individual passion turned into teamwork.
AUDIOFOCUS was born.

Thanks to our field experience and knowledge we had the aim to develop high quality and reliable cabinets for professional market. The main idea was to have excellent protection system, use only European components, have R&D and manufacturing in Belgium while maintaining very tight relationship with our partners.

AUDIOFOCUS is above all a matter of passion and that remains unchanged since we started.Xavier Marchal
Co-founder and developer