ARES 12

ARES 12  introductie

ARES 12 is een state of the art, self powered, 3 weg line-array systeem geschikt voor middelgrote en grote events. De 2x 12", 8x 3" en 2x 1" drivers maken

de ARES 12 bij uistek geschikt voor theaters, concerten en festivals waar geluidskwaliteit en verstaanbaarheid curiciaal is. Dankzij het inuitieve rigging systeem is ARES 12 snel op te bouwen.


De ARES 12 is ontworpen voor evenementen met tussen de 2000 en 20000 bezoekers te voorzien van high-end audio zonder delay array's. Met het toepassen van delay array's zijn de mogelijkheden eindeloos.

Voor grote evenementen is de ARES 8 HQ de ideale (down) fill voor een ARES 12 systeem.  ARES 12 is schaalbaar tot 24 kasten in één array en voldoet aan alle WST criteria. 


De ARES 12 is voorzien van een vierweg Powersoft versterker module uitgerust met onze eigen AUDIOFOCUS DSP.

Onze DSP maakt gebruik van SHARKS processing op 96kHz 40bit voor latancy vrije FIR en IIR processing. Dit stelt ons in staat om een optimale fase en frequentie response te creëren. Tevens maakt de DSP het mogelijk om beam-steering te implementeren waarmee reflecties voorkomen kunnen worden.

De DSP is voorzien van een Oled scherm met druk&draai knop waarop o.a. de 24 presets terug gevonden kunnen worden.


Door middel van de RJ45 aansluitingen op de DSP is het mogelijk om met Audiofocus network manager de DSP's en versterker modules op afstand uit te lezen en in te stellen. Dit maakt het gebruik van een losse luidsprekerprocessor overbodig. Standaard accepteert de ARES 12  analoge input, digitale input via AES-EBU en digitale input via AESOP, hierbij is het mogelijk om het systeem redundant te bekabelen met automatische overschakeling indien de input weg valt.

Als optie is het mogelijk om Dante connectiviteit toe te voegen.


De ARES 12 luidsprekers zijn gebouwd van eerste klasse Baltisch berken multiplex dat wordt afgewerkt met twee componenten epoxy lak.  De ARES 12 is uitgerust met custom made drivers van Europees fabrikaat. Dit maakt samen met de Powersoft versterker en onze Audiofocus DSP een luidspreker met extreem hoge efficiëntie en transparante response.

Door de Europese componenten en stevige kastbouw is de ARES 12 een product dat staat voor kwaliteit en langdurige betrouwbaarheid. 


Om de ARES 12 zo optimaal mogelijk in te kunnen zetten is er een breed aanbod aan accessoires beschikbaar. Ook is het mogelijk om accesoires op maat te laten maken.


Voor de ARES 12 serie zijn .gll bestanden beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om vooraf in EASE Focus een simulatie te maken van de luidsprekers in de gewenste opstelling en locatie. Voor meer informatie over de mogelijkheden van EASE Focus kijk op focus.afmg.eu