FR-X

FR-X serie introductie

De FR-X serie is een medium throw constant curvature systeem verkrijgbaar in 4 modellen, 12" en 15" beide in een touring en installatie versie. Wanneer meerdere luidsprekers aan elkaar worden gekoppelt ontstaat er een systeem dat volledig aan de WST line source criteria voldoet. Met andere woorden, de luidsprekers uit de FR-X serie zijn bruikbaar als een enkele kast of in een "line array" door meerdere kasten te combineren. Het grote voordeel van de FR-X serie t.o.v. een convetionele line-array is dat de array niet alleen verticaal maar ook horizontaal te vliegen is.


Normaal veroorzaakt koppeling tussen twee puntbronnen een kamfilter. Dit gebeurd doordat het signaal van bron 1 op een ander moment aan komt dan het signaal uit bron 2. Als je voor de boxen langs loopt wordt dit ervaren als "gaten" en "pieken", sommige frequenties zijn in fase en andere lopen uit fase. Om dit te voorkomen heeft Audiofocus X-comb ontwikkeld. X-comb technologie is gebaseerd op de specifieke hoorn uit de FR-X, psychoakoustische eigenschappen en een DSP bewerking. 


Luidsprekers uit de FR-X serie zijn voorzien van een 80°x 30° draaibare X-comb hoorn. Bij de touring versie is deze zonder gereedschap te draaien doormiddel van een met magneten bevestigde grill en een met duim moeren bevestigde hoorn. Dit noemen wij het VERH-II systeem, de eindgebruiker is hierdoor in staat om binnen 1 minuut zonder gereedschap de afstralingshoek te wijzigen.


De gepowerde modellen uit de FR-X serie zijn voorzien van een tweeweg Powersoft versterker module voorzien onze eigen Audiofocus DSP.

Onze DSP maakt gebruik van Sharks processing voor latancy vrije FIR en IIR processing, wat ons in staat heeft gesteld een optimale fase response te creëren.

Door middel van de RJ45 aansluitingen op de DSP is het mogelijk om met Audiofocus network manager de DSP's en versterker modules op afstand uit te lezen en in te stellen. Dit maakt het gebruik van een losse luidsprekerprocessor overbodig. Standaard accepteert de FR-X serie analoge input, digitale input via AES-EBU en digitale input via AESOP, hierbij is het mogelijk om het systeem redundant te bekabelen met automatische overschakeling indien de input weg valt.

Als optie is het mogelijk om Dante connectiviteit toe te voegen.


De FR-X luidsprekers zijn gebouwd van eerste klasse Baltisch berken multiplex die wordt afgewerkt met twee componenten epoxy lak.  De FR-X is uitgerust met custom made drivers van Europees fabrikaat. Dit maakt samen met de Powersoft versterker en onze Audiofocus DSP een luidspreker met extreem hoge efficiëntie en transparante response.

Door de Europese compontenten en stevige kastbouw is de FR-X een product dat staat voor kwaliteit en langdurige betrouwbaarheid. 


Voor de FR-X serie zijn .gll bestanden beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om vooraf in EASE Focus een simulatie te maken van de luidsprekers in de gewenste opstelling en locatie. Voor meer informatie over de mogelijkheden van EASE Focus kijk op focus.afmg.eu

FR-X series producten

FR-X 12

FR-X12
X-Comb-technology-4FR-with-directivity-v2
Grappe-4-FR.179
directivity-3FR-V-V2
Grappe-3-FR.182

FR-X 15 Install

FR-X-15-Install
3-FR-X15-SUS-CENTRAL
X-Comb-technology-4FR-with-directivity-v2
3-FR-X15-SUS-GRAPPE
directivity-3FR-V-V2
FRX-15-Install-copie

FR-X 12 Install

FRX-15-Install-
X-Comb-technology-4FR-with-directivity-v2
3-FR-X15-SUS-CENTRAL
directivity-3FR-V-V2
3-FR-X15-SUS-GRAPPE
FR-X-12-Install

FR-X Accessoires

Steel_H-profile_V4_For_FR-X_Series
Truss_bracket_speaker_ajustable
FR-X_coupling_board_to_be_used_with_MTsub218_MKII